SALATA DE VARA CORA

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • o salata verde
  • un ardei gras rosu
  • un ardei gras galben
  • 4 fire de ceapa verde
  • 3 castraveciori proaspeti
  • 4 rosii
  • o legatura patrunjel
  • o legatura marar
  • 200-300 g sunca presata, sau sunca de Praga ,sunca de pui,sunca de curcan
  • branza, masline dupa gust
  • ulei de masline
  • otet de mere, otet balsamic sau zeama de lamaie
  • sare, piper, busuioc

Mod de preparare

Salata verde se spala,se zvanta si se taie fasii subtiri, ardeii se spala, se curata de cotoare si seminte, castravetii se spala, se curata de coaja si se taie rondele. Patrunjelul, mararul si ceapa verde se spala si se taie marunt,iar sunca si branza se taie cubulete. Rosiile se spala si se taie felii. La sfarsit, toate ingredientele se amesteca , se toarna dressingul format din ulei de masline, otet de mere, otet balsamic sau zeama de lamaie, sare, piper, busuioc si masline cu samburi si fara samburi dupa gust. La alegere puteti adauga in salata si 2-3 oua fierte, taiate cubulete.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise