Salata de vinete

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 5-6 vinete,3-4 cepe,vegheta dupa gust,5-6 linguri de maioneza.
  • pentru maioneza
  • 500ml ulei,mustar 2-3 lingurite,un varf de sare, un galbenus crud si doua galbenuse fierte(se poate inlocui galbenusul fiert cu un cartof fiert), o picatura de otet.

Mod de preparare

Vinetele se coc pe flacara de la aragaz, dupa ce sunt coapte se indeparteaza pielita cu cutitul, sa spala sub jetul de apa si se toaca cu un cutit de lemn fara lama metalica pentru a nu se oxida.

Separat se taie ceapa foarte marunt si tot separat se prepara maioneza.

Vinetele se amesteca cu putina vegheta dupa gust(cam o lingurita), apoi se adauga ceapa tocata foarte marunt si maioneza.

Pentru maioneza:

Se freaca galbenusurile cu furculita, apoi se mixeaza cu robotul de bucatarie si se pune cate putin ulei.

Se mixeaza iin continuare si se adauga o lingurita de mustar, sarea, o picatura de otet. In continuare se mixeaza adaugandu-se treptat uleiul si mustarul ramas.

Se orneaza cu frunze de patrunjel verde.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise