Salata de vinete

Timp pregatire
190 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • O vanata mare
  • 1 ceapa
  • 1 dovlecel
  • 3 lingurite maioneza
  • Zeama de la o jumatate lamaie
  • O lingura de patrunjel tocat marunt
  • 1 lingura ulei masline
  • 1 usturoi pisat
  • Sare

Mod de preparare

Se coace vanata pe plita, se curata cand se raceste un pic apoi se pune pe un fund inclinat pentru a se scurge zeama timp de 2-3 ore.

Se toaca vanata si se pune in blender, se mixeaza usor cu uleiul timp de 3 minute.

Se fierbe dovlecelul, se scurge bine apoi se toaca si se adauga in blender.

Se adauga ceapa si usturoiul si se amesteca 2 minute.

Se adauga zeama de lamaie. Apoi maioneza, sarea si patrunjelul. Se mixeaza iar 3 minute.

Se serveste rece alaturi de rosii.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise