Salata de vinete

Timp pregatire
190 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • O vanata mare
  • 1 ceapa
  • 1 dovlecel
  • 3 lingurite maioneza
  • Zeama de la o jumatate lamaie
  • O lingura de patrunjel tocat marunt
  • 1 lingura ulei masline
  • 1 usturoi pisat
  • Sare

Mod de preparare

Se coace vanata pe plita, se curata cand se raceste un pic apoi se pune pe un fund inclinat pentru a se scurge zeama timp de 2-3 ore.

Se toaca vanata si se pune in blender, se mixeaza usor cu uleiul timp de 3 minute.

Se fierbe dovlecelul, se scurge bine apoi se toaca si se adauga in blender.

Se adauga ceapa si usturoiul si se amesteca 2 minute.

Se adauga zeama de lamaie. Apoi maioneza, sarea si patrunjelul. Se mixeaza iar 3 minute.

Se serveste rece alaturi de rosii.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise