Salata de vinete a la Tradaro

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • * 800 g vinete
  • * 80 ml ulei de salata
  • * 5 rosii potrivite
  • * 1 ceapa uscata
  • * 1 plic Knorr Salad Dressing Grecesc
  • * 3 linguri ulei de masline
  • * 3 linguri apa
  • * frunze verzi de hasmatuchi
  • * sare
  • * piper praf

Mod de preparare

- Se spala bine vinetele cu apa rece, se sterg si se coc ls flacara. Dupa coacere se curata si se lasa la scurs timp de 30 minute, apoi se toaca cat mai marunt pe un fund de lemn. Vinetele tocate se pun intr-un bol si se freaca cu mixerul punandu-se cate putin ulei pana se incorporeazatoata cantitatea de ulei.

- 1 plic Knorr Salad Dressing Grecesc se dizolva cu 3 linguri de apa si 3 linguri cu ulei de masline si se adauga cate putin in salata, sare si piper praf dupa gust.

- Ceapa se toaca cat mai fin si se adauga in salata amestecand cu mixerul.

- Salata de vinete se aseaza in salatiera si se orneaza cu rosiile taiate feliute si cu frunze verzi de hasmatuchi.

Se serveste dupa preferinte.

Se adauga un strop de suflet.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise