Salata de vinete coapte

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 vinete maricele
  • 2 cepe potrivite
  • 2-3 lingurite de ulei de masline
  • 1 lingurita smanatana (eu am avut una cu 30%)
  • sare
  • rosii pentru decor

Mod de preparare

Am copt vinetele cam 45 de minute.O vanata pentru fiecare ochi de aragaz.Le-am curatat, scos miezul si le-am lasat sa se scurga pentru o jumatate de ora.Eu am avut o strecuratoare de metal (singura cu gauri foarte mici) dar nu o recomand pentru ca oxideaza vinetele in ea.Cand am vazut ca li se schimba culoarea le-am mutat in alta strecoratoare de palstic.Dupa ce s-au scurs bine le-am tocat cu un cutit, si amestecat cu ceapa tocata marunt, uleiul de masline, smanatana (care le albeste putin) si sarea.Se servesc cu rosii (cui ii place)....sau simple.Cine prefera cu maioneza poate sa inlocuiasca smantana cu maioneza.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise