Salata de vinete ( fierte)

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 - 5 buc.vinete
  • un varf lingurita sare
  • ulei de fl.soarelui (cu ulei de masline sunt cam amare)

Mod de preparare

Intr-o cratita de 4-5 l se pun cca.2 l de apa si o jumatate de lingurita cu sare

Se curata vinetele de coaja (mai usor ar fi cu curatator de legume )se inlatura codita ,se taie vinetele in patru si apoi inca in patru .

Se introduc in apa clocotita si se urmaresc pana dau in fiert (ca sa nu dea pe afara)si se lasa sa fiarba cam 10 min. Se incerca cu o furculita sa fie mole.

Se lasa la scurs (isi lasa multe seminte in apa) intr-o strecuratoare de paste sau intr-n tifon cam 1 ora.

Dupa ce s-au scurs , racit , se toaca cu un tocator de lemn ca si salata de vinete obisnuita.

Se mixseaza (sau se amesteca cu telul) cu putin ulei si cine vrea adauga ceapa tocata.

La fel se pregatesc si pentru a fi pastrate pt.iarna.

Daca cineva simte lipsa ,,fumului de gratar''poate adauga o vanata coapta pe flacara sau gratar la cateva vinete fierte.

Sunt mai bine suportate de organism si nu este diferenta de gust. Daca vreti puteti sa incercati mai intai cu o vanata doar , ca sa vedeti daca va place.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise