Salata Leonardo

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 12 felii de bacon
  • 6 bucati potrivite de branza de capra(sau rondele)
  • 4-5 catei de usturoi feliati
  • cateva frunze de salata verde
  • 100 g de cascaval
  • ½ de ceapa rosie
  • 50 g de capere
  • ½ de ardei rosu
  • ½ de ardei verde
  • 3 fire ceapa verde
  • sare, piper
  • dresing : ulei de masline si acetto balsamico

Mod de preparare

Se aseaza bacon-ul in forma de cruce, se pune bucata de branza in mijloc si se taie usturoiul fasii, punandu-se pe branza, se adauga si ardeiul rosu 2 bastonase, se infasoara branza in bacon si se va da la cuptor pana baconul prinde culoare si este crocant

Separat se va face o salata formata din salata verde,se taie si se adauga ceapa rosie taiata julien si ardeiul bastonase se adauga si capere.

Se face dressing-ul din ulei de masline si aceto balsamico, se bate bine cu telul se sareaza si pipereaza si se pune peste salata, deasupra salatei se aseaza pachetelele din bacon si branza de capra care au fost legate fiecare in prealabil cu ½ de fir de ceapa verde, se mai rade si cateva fasii de parmezan deasupra si se poate servi.

Pofta Buna.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise