Salata Olga-Virginia

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ½ salata Italieneasca(de la Metro)
  • 5 frunze de salata normala
  • 2-3 ciuperci crude
  • 2-3 castraveti acri
  • ½ ardei rosu
  • ½ ardei portocaliu
  • 1 ceapa rosie
  • 1 fruct de kaki
  • 100-150 gr de prosciuto
  • 50 gr de muguri de pin
  • Dressing: ulei de masline si juice-ul de la o lamaie

Mod de preparare

Salata se spala si se taie, ciupercile se curata se stropesc cu juice-ul de lamaie dupa care se taie in lamele foarte subtiri, se taie ceapa julien, ardeii in cubulete,castravetii acrii rondele si se aseaza peste salata. Feliile de prosciuto se frig pe grill(pe ambele parti) aproximativ 5-7 minute, dupa care se taie in bucati potrivite si se adauga in salata. Se adauga fructul de kaki, acesta este un fruct din Spania, foarte gustos si racoros are un gust deosebit si are culoarea portocalie. Aproape de sfarsit se pun in tigaie la prajit(fara ulei) mugurii de pin. Se sareaza si pipereaza si se adauga dressing-ul.

Pofta Buna.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise