SALATA POIANA CU CIUPERCI

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 cutie ciuperci intregi marinate
  • 2-3 cartofi
  • 2-3 morcovi
  • 2 oua
  • 100 g cascaval
  • o jumatate de piept de pui fiert sau copt
  • 1 legatura de patrunjel si 1 de marar
  • 2-3 fire ceapa verde
  • maioneza

Mod de preparare

Ciupercile trebuie sa fie marinate. Daca nu gasiti in comert, se pot face si acasa cu:

500 g ciuperci proaspete (champignon)

1/3 pahar (circa 80 g) otet de mere

1/2 pahar (circa 120 g) ulei

2-3 catei usturoi

10 boabe de piper negru

1 lingurita sare

2 lingurite zahar

4 foi de dafin

Se spala ciupercile. Daca sint mari, se taie in 2 sau 4 bucati. Usturoiul se trece prin presa.

Intr-o cratita se pun toate componentele retetei si se acopera cu capacul. Se pune cratita pe foc moderat. Dupa ce da in clocot, se da focul mic si se mai tine 5 minute.

Dupa ce s-au racit, se muta ciupercile intr-un borcan si se pun la frigider.

Sa fiti atente: daca otetul este mai acru se pine o cantitate mai mica de otet.

Preparare reteta:

se fierb cartofii, morcovii si ouale. Dupa ce s-au racit, se rad prin razatoarea cu ochiuri mari, in vase separate. Se rade si cascavalul separat. Pieptul de pui se taie bucatele mici. Verdeata si ceapa se taie marunt.

Se tapeteaza un vas cu folie alimentara. Se pun ciupercile cu palariile in jos, acoperind tot fundul vasului. Se pune verdeata tocata deasupra ciupercilor.

Apoi se aseaza stratul de cartofi, indesind cu mina. Se unge cu maioneza. Se aseaza morcovul ras, apoi cascavalul. Se unge din nou cu maioneza. Ouale rase impreuna cu carnea se amesteca cu maioneza si se aseaza ca ultim strat. Se acopera cu folie si se da la rece pentru vreo ora. Apoi se rastoarna pe platou.

Sfatul meu doamnelor: ciupercile sa fie mai mici.

Pofta mare!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise