Saleuri de casa

Timp pregatire
135 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • pentru aluat:
  • 300 g smantana;
  • 200 g margarina;
  • faina cat cuprinde;
  • 100 g cascaval ras pentru aluat + 100 g pentru ornat;
  • 1 lingurita sare;
  • 1 plic praf de copt;
  • 1 ou batut bine pentru uns aluatul.

Mod de preparare

Intr-un vas mare se pun smantana, margarina, 100 g din cascavalul ras, sarea si se amesteca bine, se adauga praful de copt si faina pana obtinem o coca buna de intins. Aluatul meu a iesit moale, dar asta a facut ca saleurile sa fie gustoase si sa nu se usuce. Daca le vreti mai tari, adaugati mai multa faina.

Se da aluatul 30 de minute la frigider.

Se preincalzeste cuptorul.

Se presara faina din abundenta pe masa de lucru si se imparte aluatul in 2 parti. Pe primul il intindem cu sucitorul intr-o foaie grosuta, cam de 2-3 cm, iar restul de aluat il vom da la frigider cat ne vom ocupa de prima parte.

Se taie aluatul in fasii cu un cutit dat prin faina, intrucat aluatul e destul de lipicios, apoi se unge cu oul batut bine si se orneaza cu restul de cascaval ras.

Se asaza intr-o tava, pe foaie de copt, se dau la cuptor la foc iute, cam 15-20 de minute sau pana devin aurii. Eu am obtinut 4 tavi de saleuri. Se mentin moi cateva zile si se pot bucura de ele toti membrii familiei.

Pofta Buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise