Sandwich-uri calde cu sunca si cascaval la cuptor

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 8 felii paine toast
  • 8 felii cascaval
  • 8 felii sunca afumata (pasare sau curcan)
  • 100g labneh(este o pasta de iaurt, care se poate inlocui cu o smantana mai groasa)
  • 30 g unt
  • 50 ml ulei masline
  • 100 g cascaval ras
  • 100 g mozzarella
  • 2-3 fire ceapa verde
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 1 rosie mai mare
  • 1 ardei gras verde
  • 3 oua
  • 2-3 linguri masline negre taiate rondele
  • sare, piper, dupa gust

Mod de preparare

Mai intai pregatim vasul in care vom pune la cuptor sandwich-urile, pe care il tapetam cu hartie de copt si il ungem bine cu unt.Eu am folosit un vas yenna, l-am ales mai marisor ca sa incapa cele 8 felii de paine.

Feliile de paine le vom taia in doua jumatati si le vom unge pe fiecare, pe ambele parti cu ulei de masline apoi din ele luam opt jumatati le vom unge bine cu labneh si vom aseza cate o felie de sunca si una de cascaval, o feliuta de rosie, una de ardei apoi deasupra vom pune celelalte jumatati de felii de paine ramase, cele unse doar cu ulei. Astfel se pregatesc toate sandwich-urile. Eu am taiat painea de la inceput in doua pe diagonala, dar se poate taia si dupa ce ati facut sandwich-ul.

Asezam sandwich-urile in vasul yena, batem ouale cu putina sare si piper, dupa gust, apoi le turnam peste sandwich-uri, dupa care presaram 1/3 din cantitatea de cascaval si mozzarella iar deasupra le ornam cu cateva rondele de masline, feliute de rosii si ardei, taiate subtiri. Vasul il dam la cuptorul incins la 180-200 de grade C, pentru 15-20 minute, pana se topeste cascavalul si devine putin auriu. Inainte de a scoate vasul din cuptor cu cateva minute, vom presara restul de cascaval. Desigur se servesc calde, arata minunat de bine, si sunt si apetisante.

Eu am facut pentru 3 persoane, daca sunteti mai multi membrii ai familiei, dublati sau triplati cantitatile...!

Foarte gustos si usor de preparat, cu aceasta "specialitate" puteti incanta si surprinde familia sau musafirii!

Deci merita sa incercati...!

Pofta buna!

Specific: Iordania

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise