Saratele cu cascaval

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg faină
  • 1 cană untură topită - 250 grame
  • o cană de lapte dulce/Iaurt
  • drojdie cat o nucă mică
  • 1/2 cana de cașcaval ras sau brânză rasă prin răzătoarea mică
  • un praf de sare
  • mac/susan

Mod de preparare

Se dizolva drojdia in lapte, se adauga un praf de sare si se amesteca bine. Se adauga peste faina. Apoi, se adauga untura topita.

Se framanta bine pana obtii un aluat omogen. Coca obținută se imparte in 2 foi care se ung cu un ou batut. Se pune cașcaval ras sau brânză rasă. Se taie aluatul in bastonase. Se presara mac sau susan si se dau la cuptor, la 180 de grade, aproximativ 15 minute sau pana cand se rumenesc frumos.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise