Saramura de crap

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 Bucati crap (poate fi si de platica, biban)
  • 4 rosii
  • 2-3 ardei grasi
  • 5-6 catei de usturoi
  • 3 fire patrunjel frunze
  • 3 fire leustean frunze
  • 50 ml ulei
  • 500-800 g sare grunjoasa
  • piper, boia sau un ardei iute
  • 1 litru apa fiarta

Mod de preparare

Se curata pesti de intestine si branhii, se spala, se imbraca abundent cu sarea grunjoasa.

Gratarul trebuie sa fie incins, se coc pe ambele parti (este copt cind carnea devine alba).

Se curata de sarea grunjoasa de partile arse.

Se coc rosile, ardeii se decojesc de pielite si se taie fasii.

Se toaca leusteanul, patrunjelul, ardeiul iute, usturoiul, se pun in vasul in care doriti sa serviti saramura. Se aseaza pestele peste verdeturi se toarna apa clocotita si uleiul.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise