saramura de peste

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -peste
  • -3 catei usturoi
  • -1 ceapa mare
  • -2 ardei
  • -3 rosii
  • -5 ardei iuti(daca va place mai picant puteti pune mai multi)
  • -1 craca cimbru (nu foarte mare)
  • -1 conserva rusii in bulion( sau rosii maruntite)
  • -sare
  • -piper
  • -4 boabe ienibahar
  • -1 lingurita coriandru boabe

Mod de preparare

pestele se curata de solzi si se spalafoarte bine, se pune la fript pe gratarul incins. dupa ce sa fript bine se ia de pe gratar intr-o craticioarea si se acopera cu un capac. se spala rosiile, ardeiul, ardeiul iute,ceapa( se taie pe jumate) si se coc pe grata. intr-o oala se pune apa(depinde de cantitatea de peste) si se pune la fiert. rosiile se curata de coaja si se taie felii, se pun in oala cu apa lafel se procedeaza si cu ardeiul,ceapa ardeiul iute. se pune la fiert si craca de cimbru, boabele de ienibahar si coriandru. usturoiul se curata, se taie marunt si se pune la fiert, se adauga si rosiile in bulion(rosiile se dau prin razatoare). dupa ce au fiert dine se pune si pestele, sarea si piperul. se lasa la fiert circa 5 min. se serveste calda si se poate presara s putin patrunjel tocat marunt pentru un plus de gust. pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise