Saramura de pui ca la bunica

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 pui
  • sare mare
  • ulei
  • 2 ardei capia
  • 2 rosii
  • 4 catei de usturoi
  • patrunjel verde.

Mod de preparare

Puiul se spala,se portioneaza, se freaca bine cu sare si se lasa 20 de minute,apoi se prajeste in putin ulei.Se coc ardeii si rosiile pe gratar (se pot praji si in ulei),se curata de pielite.Carnea se pune in oala cu tot cu uleiul in s-a prajit,se pune apa calda,ardeii rupti fasii si rosiile tocate,se adauga sare dupa gust,se pune la fiert.Se face un mujdei si se toarna in saramura chiar inainte de a opri focul,se presara patrunjel tocat.Se serveste cu mamaliga,iar bunica mea mai avea un secret: nu mancam cu lingura ci cu ardei capia copt si taiat varful oblic pe care il foloseam pe post de lingura,are gust mai bun.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise