Saramura de scrumbie

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 scrumbii,
  • 4 rosii,
  • 3 cepe verzi,
  • usturoi verde,
  • 3 ardei capia (copti),
  • patrunjel, leustean, busuioc, oregano- toate proaspete,
  • sare si piper.

Mod de preparare

Pestele se curata, se spala bine, se condimenteaza cu sare si piper si se baga in cuptor 30-40 min. la 180 grade. Pentru saramura: se taie ceapa si usturoiul si se calesc. Intre timp rosiile au fost puse in apa clocotita cca 3-4 min. ca sa se poata decoji mai usor. Dupa ce au fost decojite, au fost taiate in sferturi si adaugate peste caepa si usturoi. Ardeiul dupa ce a fost copt se taie si se adauga in tigaie. Spre final se adauga 300 ml apa, se lasa sa dea in clocot, se adauga verdeata si se opreste focul.

Se poate servi cu mamaliga .

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise