Saramura peste (crap)

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • peste,
  • sare,
  • rosii, ardei gras,
  • ardei iute,
  • 2-3 catei usturoi,
  • cateva rondele ceapa,
  • patrunjel,
  • delicat,
  • boia dulce,
  • 3-4 boabe piper.

Mod de preparare

Curatam pestele de solzi,de mate, il taiem rondele si-l punem la scurs.
Intr-o tigaie punem sare multa o lasam sa se incinga bine si punem pestele 10 min. pe o parte si 10 pe cealalta parte apoi il spalam la chiuveta cu apa rece si il punem in saramura.
Saramura:punem apa in oala ,rosii feli,ardei gras julien ,rondele ardei iute 3-4,usturoiul,ceapa,delicatul ,boiaua,boabele piper,si patrunjelul o lasam sa fiarba 30minute si cu pestele inca 25 minute ,servim cu mamaliguta .Pofta mare!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise