Saratele

Timp pregatire
480 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Reteta asta o am de la bunica de prin anul 1984;de atunci o fac des.
  • -350 g faina
  • -250 g margarina f.moale
  • -1 lingurita de sare
  • -lapte cit cuprinde
  • Deasupra se foloseste 1 ou,sare cit mai mare(zgronturoasa) si chimen.

Mod de preparare

Se face un aluat din faina margarina sare si atita lapte cit sa se obtina un aluat potrivit.

Se lasa de seara pina dimineata,intr-un loc rece.

A 2-a zi,se intinde cam de 3 mm,se taie saratele(saleuri),cam de 10-12 cm lungime si cca 1,5 cm,latime.

Se ung (pe suprafata de lucru) cu un ou batut(cu putina sare si piper),apoi,se presara(tot pe suprafata de lucru) cu sare mare si chimen.

Pe urma,se aseaza pe o tava neunsa si se dau la cuptor,la foc mediu, cca 20-25 minute.Trebuie sa fie putin rumene.

Se scot din tava fierbinti(cind se racesc,se rup).

Se servesc reci.

Eu am facut o portie si jumatate.Asa fac, de obicei.

Timpul de preparare e lung,are si noaptea.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise