Saratele

Timp pregatire
480 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Reteta asta o am de la bunica de prin anul 1984;de atunci o fac des.
  • -350 g faina
  • -250 g margarina f.moale
  • -1 lingurita de sare
  • -lapte cit cuprinde
  • Deasupra se foloseste 1 ou,sare cit mai mare(zgronturoasa) si chimen.

Mod de preparare

Se face un aluat din faina margarina sare si atita lapte cit sa se obtina un aluat potrivit.

Se lasa de seara pina dimineata,intr-un loc rece.

A 2-a zi,se intinde cam de 3 mm,se taie saratele(saleuri),cam de 10-12 cm lungime si cca 1,5 cm,latime.

Se ung (pe suprafata de lucru) cu un ou batut(cu putina sare si piper),apoi,se presara(tot pe suprafata de lucru) cu sare mare si chimen.

Pe urma,se aseaza pe o tava neunsa si se dau la cuptor,la foc mediu, cca 20-25 minute.Trebuie sa fie putin rumene.

Se scot din tava fierbinti(cind se racesc,se rup).

Se servesc reci.

Eu am facut o portie si jumatate.Asa fac, de obicei.

Timpul de preparare e lung,are si noaptea.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise