Incalzim putin laptele, cat sa fie usor caldut, adaugam o lingurita rasa de zahar si drojdia sfaramata. Punem deoparte vreo 10 minute, timp in care amestecam faina, sarea, untul si untura. Framantam bine, daca observam ca s-a umflat drojdia, o punem peste amestecul de faina si adaugam si cele 3 galbenusuri. Framantam in continuare pana obtinem un aluat omogen si elastic. Infasuram intr-o folie alimentara si dam la frigider aprox 30 minute.
Dupa acest timp scoatem aluatul, impartim in 2 parti egale si incepem sa intindem prima jumatate pe blatul de lucru pudrat cu putina faina, cam de aprox 1 cm grosime. Ungem cu albusul batut putin si amestecat cu laptele si boiaua. Presaram deasupra fulgi de chili, chimen sau susan si la final parmezan sau cascaval ras. Taiem bastonase cu o rotita sau un cutit cu lama bine ascutita. Asezam bastonasele in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit, la temperatura de 200-210 grade timp de aproximativ 20-25 minute sau pana devin aurii la suprafata.
Pofta Buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise