Sardine cu busuioc si pasta de masline cu ou si faina

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 portii
  • 1 kg sardine mari
  • 2 cesti ulei de masline
  • 1 ceasca faina
  • 1 ceasca pesmet
  • 1 ou
  • Sare
  • Piper
  • 6 masline negre tocate marunt sau
  • o lingura pasta de masline
  • 1 lingura busuioc proaspat tocat
  • marunt
  • 1 lingurita ardei rosu dulce tocat
  • marunt

Mod de preparare

1. Se aleg sardine mari si se îndeparteaza capetele. Se spala bine, se sareaza si se Iasa sa se usuce complet.

2. Se despica sardinele pentru a li se scoate oasele.

3. Se amesteca pasta de masline (sau maslinele tocate) cu ardeiul tocat fin si busuiocul si, cu acest

amestec, se umplu sardinele. Se dau pe rând prin faina,apoi prin ou si la urma prin pesmet.

4. Se încinge bine uleiul si se rumenesc sardinele pe ambele parti. Se seNesc cu multa zeama de lamâie.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise