Sardine cu busuioc si pasta de masline cu ou si faina

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 portii
  • 1 kg sardine mari
  • 2 cesti ulei de masline
  • 1 ceasca faina
  • 1 ceasca pesmet
  • 1 ou
  • Sare
  • Piper
  • 6 masline negre tocate marunt sau
  • o lingura pasta de masline
  • 1 lingura busuioc proaspat tocat
  • marunt
  • 1 lingurita ardei rosu dulce tocat
  • marunt

Mod de preparare

1. Se aleg sardine mari si se îndeparteaza capetele. Se spala bine, se sareaza si se Iasa sa se usuce complet.

2. Se despica sardinele pentru a li se scoate oasele.

3. Se amesteca pasta de masline (sau maslinele tocate) cu ardeiul tocat fin si busuiocul si, cu acest

amestec, se umplu sardinele. Se dau pe rând prin faina,apoi prin ou si la urma prin pesmet.

4. Se încinge bine uleiul si se rumenesc sardinele pe ambele parti. Se seNesc cu multa zeama de lamâie.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise