Sardine in "saor"(reteta venetiana)

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr sardine
  • 3 cepe
  • 1 pahar otet de mere
  • 1 pahar stafide
  • 20 gr faina
  • ulei pt prajit
  • 2 foi de dafin
  • boabe de piper negru
  • sare

Mod de preparare

Se curata sardinele de cap si intestine si se deschid ,ca o\"carte\",fara a se scoata sira spinarii.Se dau prin faina si se pun in ulei bine incins ,pt a fi prajite.Se scot si se pun la scurs pe un servetel absorbant de bucatarie.Se taie ceapa in fasii,nu in cercuri,si se pune la calit in putin ulei.Se adauga sare ca sa elimine mai repede apa si cand devin transparente,se adauga paharul de otet.Se adauga foile de dafin si se mai lasa 5 minute pe foc.Intr-un recipient adanc,se aseaza un strat de sardine ,apoi se sareaza si se continua cu un strat de ceapa scursa.Urmeaza stafidele inmuiate si stoarse ,apoi un alt start de sardine si ultimul de ceapa.Se presara boabele de piper deasupra si zeama ramasa de la ceapa.Se acopera cu folie de aluminiu sau transparenta si se baga la frigider aproape 2 zile.Se servesc ca aperitiv rece! Pofta buna!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise