Sarlota de capsuni

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Blat: 3 oua, 3 galbenusuri, 175 g zahar, 90 g faina, 250 g dulceata de capusni.
  • Crema: 7 foi gelatina, 150 g glazura alba, 300 ml frisca, 2 plicuri zahar vanilat, 500 g capsuni, sucul unei portocale, 50 g zahar, 1/2 plic budinca de vanilie.

Mod de preparare

Se bat spuma galbenusele, ouale intregi, zaharul si putina sare. Se adauga faina si praful de copt. Se unge o tava patrata cu ulei, se pune compozitia si se coace 20 min. Se scoate apoi pe un prosop, presarat cu zahar si se unge cu gem. Se ruleaza blatul si se tine la rece. Se inmoaie 4 foi de gelatina iar glazura se pune la topit. Frisca se bate spuma cu zaharul vanilat si se dizolva inauntru gelatina. Se amesteca si glazura topita cu aceasta compozitie. Intr-un castron cu diamentrul de 20 cm se pune folie de aluminiu. Se taie rulada felii si se aseaza pe peretii castronului. Se adauga crema si se pune la rece 3 ore. Se moaie gelatina ramasa. Se pun capsunile taiate la fiert impreuna cu sucul de portocale si zaharul. Se adauga praful de budinca si gelatina muiata si zrobita. Se toarna acest amestec peste crema din castron si se acopera totul cu blatul rotund. Se pune sarlota la frigider pentru 3 ore.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise