Varza se curata, se indeparteaza cotoarele, se aleg foile de varza pentru sarmale, iar restul se taie in forma de fideluţa. Ceapa (300 g) se curata, se spala, se taie marunt si se inabusa pe jumatate in 1/2 din cantitatea de ulei. Se adauga orezul curatat, spalat, oparit si scurs, cu o cantitate de apa egala. Apoi se adauga sarea, piperul si verdeata. Se amesteca apoi componentele bine. Din compozitia rezultata se formeaza sarmalele, in foile pregatite anterior. Intr-un vas se asaza un strat de varza taiata marunt si apoi sarmalele, iar deasupra iarăşi varza. Cantitatea de ceapa ramasa se inabusa in restul de ulei cu apa, adaugand pasta de tomate, diluata cu apa, boiaua de ardei si piperul boabe. Se lasa sa fiarba inabusit cca 10 - 15 minute si se adauga in vasul cu sarmale, completand lichidul de fierbere (apa) din vas. Se continua fierberea pana cind sarmalele si varza au fiert complet. La servire se adauga varza tocata langa portia de sarmale. Se servesc calde sau reci.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise