Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Timp pregatire
130 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg carne de porc+vita (amestec 60% carne porc+40% carne vita)
  • 2 verze murate medii
  • 250 g pasta de tomate
  • 70 g orez
  • 2 cepe medii
  • 1 lingurita boia dulce
  • 200 g kaizer afumat
  • 3 linguri tocatura de ardei
  • sare
  • piper
  • foi de dafin
  • 1 lingurita patrunjel uscat sau proaspat

Mod de preparare

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale. Curatam cele 2 cepe, iar apoi le tocam marunt. Intr-un vas, punem carnea de porc. Adaugam ceapa tocata marunt, orezul, 1 lingurita de boia dulce, patrunjel, 3 linguri de tocataura de ardei (daca nu aveti puteti pune 2 linguri de pasta de tomate), sare si piper dupa gust. Amestecam bine compozitia.

Taiem cotorul celor 2 verze, iar apoi desfacem foile de varza. Le clatim sub un jet de apa. Pentru impachetat, eu folosesc 2 tehnici. Intindem o foaie de varza, taiem nervura mai groasa si punem in centrul foii cam o lingura de carne. Foile mai mari le vom taia pe jumatate. Indoim capetele, iar apoi rulam. Aranjam capetele, folosind degetul aratator. Mai puteti sa intindeti foaia de varza, puneti lingura de carne iar apoi rulati fara sa mai indoiti capetele. Introducem capetele cu degetul aratator. Tocam restul de varza ramasa si punem o parte din ea, pe fundul oalei.

Punem cateva felii de kaizer si cateva foi de dafin. Asezam toate sarmalele intr-o oala inalta. Dupa ce am pus primul strat de sarmale, mai punem varza tocata deasupra, cateva felii de kaizer si foi de dafin. Punem si al doilea strat de sarmale. Acoperim totul cu restul de varza tocata, kaizer si cateva foi de dafin. Turnam apa amestecata cu pasta de tomate, pana acoperim suprafata sarmalelelor. Punem oala la fiert, aproximatix 3 ore la foc mic. Atunci cand apa scade, completam cu apa calda.

Din cand in cand, apucam oala de margini cu un prosop si o zgaltaim usor ca sa nu se prinda. Se serveste cu mamaliguta, smantana si ardei iute.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise