Sarmale in foi de varza dulce

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 500 g carne de vita
  • 400 g carne de porc
  • 100 g orez
  • 250 g ceapa
  • 4 kg varza
  • 50 ml otet
  • 150 ml ulei
  • 1 kg rosii
  • 100 ml vin
  • 100 g pastă de tomate
  • 300 g costita afumata
  • sare
  • cimbru
  • piper
  • dupa gust.

Mod de preparare

Carnea se spala, se zvinta, se taie bucati. Ceapa se curata, se spala, jumatate se taie felii mari, iar restul marunt. Varza se curata de frunzele exterioare si cotoare, se spala, apoi se opareste in apa cu otet si sare. Rosiile se curata, se spala, si se taie felii. Costita se spală cu apa calda. Ceapa taiata felii se inabusa in ulei cu putina apa, se raceste, dupa care se trece prin masina de tocat odata cu carnea. In compozitia rezultata, se adauga orezul, oparit si scurs, odata cu piperul macinat si sare. Compozitia de carne pentru sarmale se portioneaza de marirnea unei nuci mijlocii si se asaza pe fiecare foaie de varza, care se ruleaza, introducind capetele in interior. In vas se pune mai intii un strat de varza taiata marunt, iar pe margine, pina aproape de mijloc, se aseaza sarmalele in straturi suprapuse, lasind la mijlocul vasului loc pentru varza tocata si costita (bucati mari). Din uleiul ramas, pasta de tomate, ceapa si apa se formeaza un sos care se adauga peste sarmale, impreuna cu piper boabe, cimbru si rosiile taiate felii. Se fierb cca 2 ore. Se scoate costita, se dezoseaza si se portioneaza in felioare subtiri. Se servesc pe platou sau in farfurie cite 3-4 bucati la portie, cu costita si mamaliga.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise