SARMALE IN FOI DE VITA

Timp pregatire
300 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1kg carne tocata(porc sau vita)
  • sare si piper dupa gust
  • 1 ceasca de orez
  • 1 lingura de delicat
  • foi de dafin
  • piper boabe
  • 200 g slaninuta sau costita
  • 1 pahar bulion
  • 150 g untura alba
  • foi de vita de vie
  • 1 ou
  • 1 varza alba dulce mare tocata
  • 1 l bors
  • smintina

Mod de preparare

Carnea este amestecata cu sare, piper, delicat, ou si ceasca de orez.

Se oparesc foile de vita de vie si se strecoara prin sita.

Cu o lingura se fac bulgarasi de carne care se invelesc in foile de vita de vie.

Intr-o oala se pune 200 ml ulei peste care presaram varza tocata, peste acest strat de varza se aseaza sarmalutele in cerc. Golul format se umple cu varza tocata, boabe de piper, costita, untura, foi de dafin. Se adauga apoi in straturi restul de varza tocata,dafin, bulgarasi mici de untura, bulion, boabe de piper. La sfirsit se toarna peste ingrediente cantitatea de bors si apa cit sa le acopere putin.

Se fierbe 45 - 60 min pina ce carnea s-a fiert.

Se servesc calde cu smintina si mamaliguta. Pofta buna !

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise