sarmale in oala de lut

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg ceapa alba,
  • 350 gr orez,
  • 4 morcovi,
  • 1 legatura de patrunjel,
  • 1 legatura de marar,
  • 2 linguri bullion,
  • 1 canita suc de rosii,
  • 1 lingurita oregano,
  • 1 lingurita busuioc,
  • 1/2 lingurita cimbru,
  • 1 varf lingurita piper alb,
  • 1 lingura cu varf condiment tip vegeta,
  • 2-3 foi de dafin,
  • 4-5 boabe de piper negru,
  • 1 canita vin alb,
  • 1 canita ulei,
  • 1 varza mare murata

Mod de preparare

1. Varza se pune in apa rece la desarat (daca este nevoie) iar orezul se spala si se lasa intr-un bol cu apa rece.

2. Se toaca ceapa foarte marunt, iar morcovii se dau pe razatoarea mica. Se incinge uleiul si se caleste ceapa. Cand se inmoaie ceapa se adauga morcovul si se calesc. Se adauga orezul sic and incepe sa se mareasca bobul se dauga foarte putina apa si se lasa pe foc cateva minute.

3. Se opreste focul si se adauga verdeata toccata, bulionul, condimentele (mai putin piperul boabe, folie de dafin si vinul).

4. Se lasa sa se raceasca compozitia. Intre timp se taie varza in foi potrivite pentru sarmalute.

5. Cotoarele care au ramas se toaca si se acopera fundul vasului. Se aseaza un strat de sarmalute in vasul de lut, 1 foaie de dafin, 2 boabe de piper, iar un strat de sarmalute, etc. Se acopera cu restul de Frunze, se toarna vinul, se pune capacul si se da la foc mic, 1 ora jumatate.

Sarmalutele, indiferent daca sunt de post sau nu, au un gust incredibil de bun daca sunt gatite in vasul de lut. Va recomand sa incercati asa o bunatate. Nu uitati sa lasati vasul de lut in apa 1 jumatate de ora inainte s ail folositi.

Cand nu e post folosesc un amestec de carne tocata: 300gr vita, 200 gr porc (numai muschi). Si cateva bucati mici de slaninuta afumata printre straturile de sarmalute

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise