Sărmăluţe cu cereale, ciuperci şi nuci

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • - 1 ceşcuţă fulgi de ovăz
  • - 1 ceşcuţă fulgi de orez
  • - 1 ceşcuţă fulgi de secară
  • - 100 grame orez brun fiert
  • - 2-3 linguri tărâţe de grâu
  • - 200 grame ciuperci (conservă)
  • - 100 grame nuci tocate
  • - 2-3 linguri seminţe de susan
  • - 2 morcovi
  • - 1/2 păstârnac
  • - 1 pătrunjel
  • - 1 ceapă mare
  • - 1 varză murată mare
  • - 4 linguri suc de roşii
  • - sare, piper, cimbru, foi de dafin, frunze de pătrunjel şi mărar
  • - smântână

Mod de preparare

Pentru început se pregătesc rădăcinoasele şi ceapa - se curăţă, se spală şi se dau pe răzătoare, apoi se pun într-o tigaie împreună cu două linguri de ulei de măsline şi apă. Nu se călesc ci se înăbuşesc până ce se înmoie toate ingredientele. Se condimentează cu cimbru, sare şi piper. Se adaugă apoi ciupercile scurse de apă şi se mai lasă 5 minute pe foc.

Separat se amestecă cerealele împreună cu orezul fiert, nucile (preferabil tocate, nu pisate, ca să fie bucăţile mai mari) şi susanul. Se amestecă împreună cu compoziţia de mai sus şi cu frunzele de pătrunjel şi mărar mărunţite. Se condimentează după gust.

Frunzele de varză se desfac şi se formează sărmăluţe cu umplutura, dimensiunea lor va fi după gustul fiecăruia. Din cantitatea dată aici am obţinut 25 de sărmăluţe de mărime medie.

Bucăţile şi frunzele de varză nefolosite se taie cubuleţe şi se pun în cratiţă. Deasupra se aşează sărmăluţele. Se toarnă sucul de roşii (bulion), 2 foi de dafin şi apă şi se acoperă cu un capac.

Se dau la foc mic aproximativ 30 de minute.

Sunt foarte gustoase şi sănătoase.

Se pot servi cu smântână.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise