Sarmalute in foi de vita

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • .1/2 kg carne de vitel
  • .1/2 kg piept de pui
  • .foi de vita(circa 45-50)
  • .o cana suc de rosii
  • .o cescuta de orez
  • .2 cepe
  • .patrunjel
  • .boia
  • .cimbru
  • .bors
  • .foi de dafin
  • .piper boabe
  • .sare,piper
  • .smantana

Mod de preparare

Se spala orezul si se lasa la inmuiat.

.Frunzele de vita se oparesc in apa si bors.Se scot cu ajutorul unei palete si se pun intr-o setrecuratoare la scurs.

Carnea se da prin masina de tocat si se amesteca cu orezul (care a fost scurs de apa)cu ceapa si patrunjelul taiate marunt, cu boiaua si se condimenteaza cu sare si piper.Se amesteca bine cu mana.

Se impacheteaza carnea in frunzele de vita ale caror codite le-am taiat in prealabil .

Pe fundul unei cratite punem foi de vita oparite si apoi sarmalutele in forma de cerc.Printre sarmalute punem cateva crengute de cimbru, cateva foi de dafin si boabe de piper.Acoperim cu frunze de vita oparite.

Se prepara un sos din apa si suc de rosii si se pune peste sarmalute.Se da la foc circa 45 min. dupa care se baga la cuptor.Daca mai este cazul se mai poate adauga apa.

Cand sunt gata fierte se scot din cuptor si se servesc cu muuuuuuuuuulta smantana.

Pofta buna!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise