Sarmalute in foi de vita de vie

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1kg carne tocata-amestec vita si curcan
  • 2 linguri orez
  • 2 legaturi ceapa verde
  • 1 legatura marar verde
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 2 oua
  • 1 lingura pesmet
  • 1 lingura pasta de tomate
  • foi de vita de vie
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Se spala foile de vita si se oparesc in apa clocotita cu sare 3-4 secunde,apoi se scufunda imediat in apa rece pentru a-si pastra culoare verde. Carnea tocata se amesteca bine cu orezul, ceapa,verdeata, pesmetul,ouale,pasta de tomate si condimentele care va plac.

Se pune cate o lingurita de compozitie in frunza de vita si se ruleaza de la cotor spre varf.Intr-o cratita se pune pe fudul ei cateva frunze de vita,apoi se aseaza sarmalutele in forma circulara.Vasul cu sarmale se umple cu sosul preparat din apa, si pasta de tomate(sau suc de rosii) pana se umple, se condimenteaza dupa gust si se lasa la fiert la foc mic cca 60 minute, se completeaza cu apa daca mai trebuie.Se servesc cu smantana.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise