SARMALUTE IN FOI DE VITA DE VIE

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg carne tocata
  • 1 ceapa
  • 2 cescute cu orez(cam 100 g)1 ou
  • vegeta cu gust de gaina
  • piper
  • boia
  • sare(daca mai e nevoie fiindca am adaugat si vegeta)
  • 3 linguri de pasta de tomate
  • 2 fire de carnat afumat
  • 3 crengute marar
  • 2 crengute cimbru proaspete
  • o varza proaspata pana la 1 kg
  • cam 30 frunze de vita de vie mari.

Mod de preparare

Pregatim frunzele de vita de vie asa: intrun cratit punem apa la clocotit si oparim frunzele(se introduc in apa si se si scot rapid), apoi le asezam pe o farfurie.

Pregatim comozitia de sarmale: intrun castron amestecam carnea tocata cu orezul, oul, condimentele si amestecam foarte bine.

Luam cate o frunza de vita de vie pe care asezam o lingura de compozitie si invelim carnea in frunza de vita exact ca si in frunza de varza.

Varza proaspata o taiem fasii subtiri si asezam o parte din ea pe fundul oalei in care vrem sa fierbem sarmalele. Asezam un rand de sarmale, un rand de varza pana la gata. Deasupra punem bucatele de carnat afumat, adaugam pasta de tomate, cimbrul si mararul taiate marunt, adaugam apa si fierbem la foc potrivit cam 1 ora si jumatate. Se pot servi cu smantana, mamaliga si ceapa verde.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise