Scoici cu sos de rosii si ierburi

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pentru sos:
  • 100 ml ulei de masline
  • 2 catei de usturoi feliati
  • o lingura coriandru
  • 500 g rosii coapte
  • 3 linguri otet de vin rosu
  • cite o lingura de : busuioc, coriandru si patrunjel tocate
  • pentru scoici:
  • 12 scoici mari( fara cochilii)
  • o lingurita ulei de masline
  • sare, piper

Mod de preparare

Pentru sos, se incalzeste uleiu, usturoiul si semintele de coriadru intr-o tigaie apoi se dau deoparte. Se cresteaza cite o cruce mica pe fundul fiecarei rosii si pune-le intr-un castron mare. se toarna un ibric cu apa fierbinte si lasa-le timp de 15 sec. Se scurg bine si racoreste-le sub un jet de apa rece. Se curata rosiile de coja, se taie jumatati, se indeparteaza semintele si se toaca marunt pulpa. Se pun intr-un castron si asezoneaza cu sare si piper. Se adauga otetul, uleiul si ierburile, apoi lasa deoparte 20 min pina aromele se amesteca.

Pentru scoici , se incalzeste o tigaie foarte tare apoi se pun scoicile cu un strop de ulei de masline si se lasa cite un min pe fiecare parte pina se caramelizeaza usor. Se pune o lingura din sosul cu rosii pe cite o farfurie iar deasupra cite 3 scoici.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise