Scrumbie aromata, pe gratar

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3-4 scrumbii proaspete de Dunare
  • o lamaie
  • cateva crengute de patrunjel
  • cateva crengute de marar
  • piper cu lamaie
  • un praf de sare
  • amestec de condimente uscate(cimbrisor
  • maghiran
  • busuioc)
  • cateva rondele de ardei gras rosu si verde
  • foaie de staniol

Mod de preparare

Scrumbia se curata de intestine si de solzi apoi se spala in apa rece,se zvanta si se indulceste cu un praf de sare,se condimenteaza cu amestec de condimente si piper cu gust de lamaie

Se cresteaza pe sira spinarii apoi in aceste crestaturi se infig feliute de lamaie si rondele subtiri de ardei.

Se umple burta scrumbiilor cu crengute de marar si patrunjel verde si feliute subtiri de lamaie.Se taie fasii de staniol,apoi fiecare scrumbie astfel umpluta se infasoara in staniol si apoi se prajesc pe gratarul cu carbuni,bine,pe ambele fete(cand este gata prajit,ne dam seama dupa staniolul care capata o culoare inchisa)

Scrumbia se desfasoara cu grija,cand este inca ,calda si se serveste cu mult suc de lamaie

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise