Scrumbie la grill (gratar)

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ex.2 scrumbii
  • sare,rozmarin
  • o lamaie

Mod de preparare

Scrumbia este un peste gras,iar la gratar este delicios si in plus este usor de preparat. In primul rand se curata de solzi,mate,intestine,se scot urechile, se spala,se lasa la scurs,se sterge bine si se cresteaza usor din loc in loc pe ambele parti.

Scrumbia astfel preparata se aseaza pe gratarul incins si uns foarte bine in prealabil cu unt sau cu ulei . Se lasa sa se patrunda bine, se intoarce cu atentie pentru a nu se rupe sau sfarama pana se rumenesc pe ambele parti.Se pot servi cu lamaie din abundenta sau otet de mere, cu un mujdei de usturoi simplu sau cu un mujdei la care se adauga rosii coapte si mult patrunjel. Se sareaza si condimenteaza dupa gust.

Eu am pus scrumbiile in forme speciale de peste si nu a mai fost cazul sa le mai crestez. Am uns foarte bine formele pentru peste cu unt inainte de a aseza scrumbiile in acestea si le-am introdus imediat la grill…

Rezultatul a fost “irezistibil”…

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise