Scrumbie sarata in marinata

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Scrumbie
  • apa,otet,sare,piper boabe,coriandru boabe,foi de dafin,putin ulei pentru stralucire

Mod de preparare

Se taie scrumbia in rondele de 2cm si se presara multa sare. Se lasa la sarat 48 de ore.In acest timp se amesteca o data,de doua ori pestele prin sare. Dupa cele 48 de ore petrecute in sare ,se scot bucatile de scrumbie si se pun la desarat cca 20 minute.

Marinata se prepara din 3-4 parti apa si 2-3 parti otet,in functie de cat de acrisoara va place sa iasa si se mai adauga 2-3 foi dafin, putin ulei pentru stralucire,boabe de piper si coriandru dupa gust .

Se da marinata in cateva clocote si se lasa la racit. Dupa racire se toarna peste bucatile de scrumbie zvantate sau sterse bine de apa si asezate in borcane. Borcanele se infileteaza foarte bine.

Se poate servi dupa 3-4 zile …

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise