Se taie scrumbia in rondele de 2cm si se presara multa sare. Se lasa la sarat 48 de ore.In acest timp se amesteca o data,de doua ori pestele prin sare. Dupa cele 48 de ore petrecute in sare ,se scot bucatile de scrumbie si se pun la desarat cca 20 minute.
Marinata se prepara din 3-4 parti apa si 2-3 parti otet,in functie de cat de acrisoara va place sa iasa si se mai adauga 2-3 foi dafin, putin ulei pentru stralucire,boabe de piper si coriandru dupa gust .
Se da marinata in cateva clocote si se lasa la racit. Dupa racire se toarna peste bucatile de scrumbie zvantate sau sterse bine de apa si asezate in borcane. Borcanele se infileteaza foarte bine.
Se poate servi dupa 3-4 zile …
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise