Serbet de ciocolata

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 gr ciocolata amaruie
  • 1 pahar apa
  • 1/2 kg de zahar
  • 1 lingura esenta de vanilie

Mod de preparare

Intr-o cratita adinca cu fund dublu se pune la foc mic sa fiarba apa cu zaharul pina cind zaharul s-a topit aproape 1/2 de ora .Siropul trebuie sa fie des,se adauga ciocolata si vanilia si amestecam bine .Luam de pe foc si acoperim cu un prosop umed si lasam sa se raceasca.Amestecam compozitia cu mixerul pina ce serbetul isi schimba culoarea si albeste continuam sa frecam aproape 20 de minute pina ce serbetul devine moale consistent si culoarea ciocolatei.Se pastreaza intr-un borcan inchis ermetic in frigider.Este bun de servit cu un pahar de apa rece in zile calduroase.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise