Sfinti

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 900 gr faina de grau 000
  • 100 ml ulei
  • 1 lingura margarina
  • 1 lingura unt
  • 3 oua
  • 100 ml iaurt
  • 250 ml lapte
  • 30 gr drojdie
  • 200 gr zahar
  • coaja de lamaie
  • miere de albine
  • 100 gr nuci sau alune macinate

Mod de preparare

Intr-un bol se pune faina, in mijloc se dizolva drojdia in 200 ml lapte caldut si se lasa sa creasca.

In alt vas se bat ouale spuma apoi se adauga zaharul, coaja de lamaie si se bate pana se dizolva zaharul. Apoi se adauga pe rand iaurt-ul, margarina, untul, ulei si se omogenizeaza.

Dupa 15 minute se adauga compozitia cu oua peste cea cu faina si se framanta, adaugandu-se faina, si ulei pana se obtine un aluat modelabil, nelipicios.

Se lasa la crescut in loc caldut.

Dupa ce a crescut se imparte compozitia in 40 bucati, apoi se modeleaza si se aseaza intr-o tava cu hartie de copt.

Se da la cuptorul incalzit pentru aproximativ 15 minute.

Dupa ce s-au copt si s-au racit se ung cu miere si se presara nuca.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise