Sfintisori de post

Timp pregatire
210 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ptr aluat: :1 kg de faina
  • 100g de zahar
  • o cescuta si jumate de cafea cu ulei
  • 50 g de drojdie
  • 1pachet de margarina\" Unirea \"
  • 1 lingurita de sare
  • 1/2 l de apa . ptr sirop:1l de apa
  • 300g zahar
  • coaja de lamaie si portocala
  • vanilie.

Mod de preparare

Se pune apa la fiert cu zaharul si sarea, pana se topesc .Se da deoparte , se pune uleiul ,si cand se mai raceste , se adauga drojia si faina si se framanta pana se incorporeaza bine totul , apoi se pune la cald , jumatate de ora .Intre timp , se topeste margarina , se da la racit si cand se solidifica se scurge de apa si se pune la loc caldut pana se alifiaza .Dupa ce aluatul nostru a crescut ,se pune faina din belsug pe planseta , se rastoarna si cu sucitorul se face un dreptunghi gros de aprox 4 cm , pe care se intinde margarina alifiata.Peste aceasta , presaram un strat de faina , si aducem una din laturile mici ale dreptunghiului , pana la jumatatea lui , apoi pe cealalta si la urma le suprapunem una peste alta .Deci , impaturim aluatul in 3.Il punem apoi la rece , 2 ore , apoi il scoatem si iarasi turnam faina din belsug atat pe planseta cat si deasupra lui , dupa care , cu sucitorul , il intindem , dar nu f tare , ptr a nu l presa , il taiem in jumatate , longitudinal si din fiecare jumatate , incepem sa taiem fasii de 2 degete grosime , pe care le rasucim ca pe sfoara , apoi le facem in forma de 8 , si punem in tava neunsa pe care o dam la cuptor , cca 45 min, nu inainte de a ii ma lasa sa creasca in tava , cca 15 min. .Dupa ce ii coacem ii lasam sa se raceasca si pregatim un sirop din apa , zahar , arome si in timp ce fierbe trecem sfintisorii prin el , pe o parte si pe alta , cateva sec, ii scoatem cu paleta pe platou , ii ungem cu miere si presaram nuca din belsug pe ei.Va asigur ca s f deliciosi , nu contin mult aluat si se fac f repede .Pofta buna !

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise