Shaksuca cu oua

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1vinata potrivita
  • 2-3 ardei rosii
  • 1 ceapa
  • 1/2 kg de rosii(curatite de coaja)
  • 2-3 usturoi
  • 1/4 pahar ulei de masline, sare , piper, ardei iute
  • 8 oua

Mod de preparare

Ardeii se curata de simburi si se taie cubulete si se prajesc intr-o tigaie de teflon in care s-aturnat putin ulei de masline.Cit ardeii se prajesc se taie vinata cubulete si se adauga la ardei si pe rind ceapa si rosiile si usturoiul pisat se lasa sa se inabuseasca pina aproape nu sint lichide.Se bat trei oua si se toarna peste legume sa le cuprinda pe toate se lasa 5 minute si dupa aceea se adauga restul oualelor ca ochiuri peste legume,se acopera cu un capac si se face focul mic si se lasa pina ouale se coaguleaza dar nu sint tari(galbenusul trebuie sa fie moale).Se impart in portii ca fiecare sa aiba un ochi de ou.Este foarte gustos cu bagheta proaspata.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise