Sirop de brad nefiert

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • muguri de brad
  • 750 gr zahar
  • 1 l apa

Mod de preparare

Mugurii de brad tineri,se spala, se lasa la zvantat pe prosop si se asaza in borcane alternativ cu zahar sau miere de albine pana la umplerea borcanului. Verificam a doau zi, posibil sa fie nevoie a adaugam muguri de brad. Cu siguranta va trebui sa mai adaugam zahar a doua sau a treia zi, caci se va topi. Mugurii de brad trebuie sa fie mereu acoperiti pana se ridica siropul. Se lasa la cald o luna, dupa care se strecoara, se storc bine mufgurii. iropul se asaza in sticle si se pastreaza la rece. E foarte sanatos dar si gustos. Se foloseste ca tratament sau preventiv pentru raceli si tuse, sau cu apa minerala ca racoritoare.

Cine doreste, poate sa fiarba mugurii ramasi cu o cantitate de apacare sa acopere mugurii. Dupa o ora, se strecoara, se masoara apa si se mai fierbe odata cu zahar. La il apa se adauga 3/4kg zahar. Se fierbe pana se obtine un sirop consistent, care se serveste cu apa minerala sau apa plata.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise