Sirop de mentă

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente
  • - 300 frunze de mentă proaspătă (cam 20 de tulpini)
  • - 600 ml de apă
  • - 600 g de zahăr

Mod de preparare

Preparare :

- Spalaţi tulpinile de mentă.

- Rupeţi frunzele de mentă si le număraţi .

- Puneţi într-o cratiţă frunzele de mentă, apa de izvor şi zahărul .

-Lasaţi să dea în clocot, apoi să fiarbă la foc mic 10 min.

- Lasaţi să se răcească în cratiţă , strecuraţi frunzele şi puneţi în sticle(nu în plastic !)

- Păstraţi la frigider.

P.S. NU MAI FRECAŢI MENTA SI TRECEŢI LA TREABĂ!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise