sirop din muguri de brad

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Cateva pungulite de muguri
  • zeama de la o lamaie
  • zahar.

Mod de preparare

Mugurii de brad se culeg primavara, cand sunt cruzi.

Se culeg,se spala cu apa rece, pentru a se indeparta praful si impuritatile, apoi se pun la fiert in apa cat sa-i acopere pana dau in clocot si se mai lasa apoi inca 30 minute.Se tin in apa in care au fiert pana a doua zi pentru a-si lasa tot taninul.Apoi,se masoara cantitatea de apa si pentru fiecare litru de lichid, se adauga un kg zahar si o lingurita de zeama de lamaie.Se pune la fiert siropul si se fierbe pana incepe sa lege.

Se pune siropul cald in sticle (de Prigat)care se sterilizeaza mai intai(fara capace, se tin cateva minute la cuptorul incins).Dupa ce lichidul a fost turnat in sticle, se baga la cuptor pentru 5 minute, la foc potirvit, intr-o tava.

Dupa ce s-au scos, se infasoara cu o patura si se lasa sa se raceasca treptat, pana a doua zi.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise