Smantanita

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru foi avem nevoie de:
  • 250 g faina
  • 200 g zahar
  • 1 ou
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 3 linguri smantana
  • 1 praf de sare
  • Pentru crema avem nevoie de:
  • 200 g unt
  • 200 g zahar
  • 250 ml lapte
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 plic zahar vanilat
  • Pentru glazura avem nevoie de:
  • 100 g ciocolata
  • 50 g unt
  • 50 ml frisca lichida
  • esenta de rom

Mod de preparare

Foile:

Se amesteca toate ingredientele pentru foi si se framanta un aluat elastic.

Se imparte in 3 parti egale din care se intind 3 foi ce se coc pe dosul tavii in cuptorul incins la 180 grade pentru 10 minute.

Eu le-am intins direct pe fundul tavii,mi s-a parut mai usoara operatiunea,chiar daca s-au lipit un pic.

Dupa ce se coace foaia se despinde cu grija cat inca e calda.Cand se racesc foile devin casante.

Crema:

Laptele rece se amesteca impreuna cu faina apoi se pune la fiert la foc mic,pana se ingroasa.

Untul se topeste,dar nu de tot.Sa mai ramana bucati netopite.

Se mixeaza pana devine ca o crema,adaugam zaharul si mixam in continuare.

Cate putin se adauga in compozitia de lapte racita.Dupa omogenizare se imparte crema in 2 parti : in una se adauga vanilia si in cealalta cacaoa.

Glazura:

Se topeste ciocolata impreuna cu untul si frisca,adaugam si esenta de rom,omogenizam si dam la rece.

Asamblarea:

Peste prima foaie se intinde crema cu cacao,se aseaza a doua foaie si se pune crema de vanilie,ultima foaie si glazura.

Se da la rece pana a doua zi.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise