Smochine si capsune in aluat si sos de vin rosu

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aceasta reteta am folosit atat smochine cat si capsune congelate.
  • 300 g smochine
  • 300 g capsune
  • Pentru aluat:
  • cca 200 g faina
  • 2 oua
  • 150-200 ml lapte
  • un praf de sare
  • Pentru sos:
  • cca o treime din fructe
  • cca 100 g zahar
  • un pahar de 100 ml vin rosu
  • un varf de lingurita cu scortisoara
  • un praf de nucsoara
  • 3-4 cuisoare
  • ulei pt prajit

Mod de preparare

Faina se amesteca cu ouale si laptele,se pune un praf de sare si se amesteca in continuare pentru a obtine un aluat de clatite gros la fel ca la reteta \"Rondele de mar in aluat\" .Daca doriti ca reteta sa fie de post faceti un aluat de clatite din apa minerala,un praf de sare si faina...

Se scot fructele de la congelator,se lasa sa se dezghete doar cat se pot desprinde una de cealalta,se sterg foarte bine de apa si se vor folosi asa congelate...Cca o treime din fructe se taie in jumatati sau sferturi,se adauga zaharul, nucsoara, scortisoara, cuisoarele,vinul si se lasa sa fiarba pana se ingroasa putin sosul.

Restul fructelor se trec prin aluat , se prajesc in ulei fierbinte pe ambele parti si se vor scoate pe hartie absorbanta pentru a se elimina surplusul de ulei.

Se servesc impreuna cu sosul de vin si fructele fierte in acest sos.Sunt delicioase atat calde cat si reci... Cine doreste poate orna preparatul final cu frisca...

Cand se folosesc proaspete,dupa ce se spala ,acestea se vor sterge foarte bine de apa si pentru un aspect placut le puteti lasa coditele...

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise