Snikers

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 albusuri
  • 200 g zahar tos
  • 100 g nuca prajita si tocata
  • 100 g nuca macinata
  • 3 linguri faina
  • Crema:
  • 1 pachet margarina Rama
  • 10 lingurizahar tos
  • 200 g nuca prajita si tocata
  • 6 galbenusuri
  • 1 praf budinca ciocolata
  • Glazura:
  • 5 cuburi ciocolata menaj alba
  • 5 linguri ulei
  • nuci tocate sau alune prajite fara sare sau fulgi de ciocolata

Mod de preparare

Blatul:

Se amesteca toate ingredientele cu albusurile batute spuma si compozitia se coace intr-o tava mai micuta , pe hartie de copt.Cuptorul preincalzit.

Crema:

Se pune margarina cu zaharul la topit.Cand clocoteste , se adauga nucile, galbenusurile si praful de budinca.Se amesteca bine si se lasa sa mai fiarba la foc mic cca 5-7 min.Cand e calduta se pune peste blat.

Glazura:

Se topesc pe foc cuburile de ciocolata impreuna cu uleiul, iar cand crema este rece se intinde glazura.Peste glazura se pot pune nuci, alune sau fulgi de ciocolata.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise