Snikers

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 albusuri
  • 200 g zahar tos
  • 100 g nuca prajita si tocata
  • 100 g nuca macinata
  • 3 linguri faina
  • Crema:
  • 1 pachet margarina Rama
  • 10 lingurizahar tos
  • 200 g nuca prajita si tocata
  • 6 galbenusuri
  • 1 praf budinca ciocolata
  • Glazura:
  • 5 cuburi ciocolata menaj alba
  • 5 linguri ulei
  • nuci tocate sau alune prajite fara sare sau fulgi de ciocolata

Mod de preparare

Blatul:

Se amesteca toate ingredientele cu albusurile batute spuma si compozitia se coace intr-o tava mai micuta , pe hartie de copt.Cuptorul preincalzit.

Crema:

Se pune margarina cu zaharul la topit.Cand clocoteste , se adauga nucile, galbenusurile si praful de budinca.Se amesteca bine si se lasa sa mai fiarba la foc mic cca 5-7 min.Cand e calduta se pune peste blat.

Glazura:

Se topesc pe foc cuburile de ciocolata impreuna cu uleiul, iar cand crema este rece se intinde glazura.Peste glazura se pot pune nuci, alune sau fulgi de ciocolata.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise