Şniţele cu sos de ceapă

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600g carne de porc
  • 10 linguri de ulei
  • sare, piper, boia
  • 6 cepe mari(600 g)
  • 2 foi de dafin
  • 2 linguri de bulion

Mod de preparare

Se taie şi se bat şniţelele. Se acoperă cu folie şi se bat cu partea lemnoasă a ciocanului, să nu se rupă.Se face un amestec din sare, piper si boia cu care se presară şniţelele.Se pot lăsa de pe o zi pe alta.Eu aşa am făcut.

Se prăjesc 2 minute în ulei, pe fiecare parte ca să se coaguleze, să prindă crustă.

Ceapa se taie felii subţiri şi se aşază în straturi, alternând cu şniţelele.

Se pune apă(o cană), bulionul, dafinul.

Se fierbe înăbuşit, la foc mic, o oră. Se adaugă treptat apă , dacă e nevoie. Se formează un sos din ceapă.

Se serveşte cu piure/orez/mămăligă şi salată(murături).

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise