Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Timp pregatire
2880 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 l apa minerala plata
  • 4 lamai parfumate
  • 5- flori de soc ( sa fie proaspete)
  • 4-5 linguri miere naturala

Mod de preparare

Socată reţeta bunicii

Folosim un borcan de sticla (ideal) sau un bidon de plastic.

Turnam 5 l apa si punem 4-5 linguri miere. Amestecam bine, bine, ca sa se topeasca mierea.

Spalam foarte bine lamaile, le stoarcem. Sucul obtinut il turnam peste apa din bidon. Amestecam iar. Cojile de lamaie le punem in bidon.

Spalam florile de soc usor ca sa nu se scuture si le punem in bidon. Amestecam iar si punem bidonul in balcon. Atentie sa nu infiletati dopul, il puneti doar sa tina acoperita gura bidonului.

Dupa 1-2 zile, scoatem si strecuram socata in sticle (de sticla am avut eu) si le punem la frigider!

Daca doriti sa iasa mai dulce, folositi mai multa miere/ zahar!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise