Somon cu fructe de padure

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg de file de somon
  • 1 ceasca merisor/catina/coacaze sau afine
  • Sare
  • Piper

Mod de preparare

1. Se spala pestele, se taie in file, se pun condimentele dupa gust si se aseaza fileurile dezosate intr-o tava (sau vas Jena).

2. Se lasa la cuptor pana incepe usor sa se rumeneasca. Nu-l lasati sa se rumeneasca, caci isi pierde savoarea.

3. Puneti in farfurii si serviti cu orez cu bob lung sau cartofi fierti. Ornati cu boabe de fructe de padure.

4. Dupa gust stoarceti lamaie peste peste sau unul din sosurile preparate dupa retetele de mai jos:

GRAVLAXSÅS (sos pentru somon):

Frecati 1 1/2 linguri de mustar dijon, 2 lingurite de otet de vin rosu, 1/2 lingurita sare, piper alb macinat, 1/2 lingurita zahar, 1 dl. marar taiat fin cu 150 ml ulei de porumb pana devine pasta.

ÄPPLESÅS (sos de mere):

100 g gem de mere (sau mar copt) frecat cu 50 ml lamaie si 1-2 lingurite curry.

Astfel obtineti un produs culinar cu gust nordic "de padure", din locurile de bastina ale somonului. In imagine am folosit catina.

Smaklig maltid!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise