Somon la gratar cu sos de avocado si mango

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 1/2 lingurite paprika
  • 2 lingurite coriandru macinat
  • 3/4 lingurita sare
  • 4 fileuri de somon fara piele, fara oase (circa 170 g fiecare)
  • mango mare, curatat si taiat În bucati
  • de 1 cm (circa 1 1/2 cani) avocado, curatat si taiat cubulete
  • cana naut din conserva, scurs si spalat
  • 1/3 cana frunze de coriandru tocate
  • lingurita coaja rasa de lamâie
  • 2 linguri suc proaspat ge lamâie
  • 2 linguri ulei de masline
  • 6 cani laptuca Mesclun sau creata, rupta in bucati cât o înghititura

Mod de preparare

1. Într-un castron mare, se amesteca paprika, coriandrul si sarea. Se masoara 2 lingurite din amestec si se presara peste somon, frecându-I de acesta. Somonul se pune cu pielea În jos pe gratar.

2 .La amestecul de condimente ramas În castron se adauga mango, avocado, nautul, frunzele de coriandru, coaja de lamâie, sucul de lamâie si uleiul; se amesteca bine.

3 Se frige somonul la 15 cm de flacara, 5 minute ca sa iasa fript mediu. Somonul si sosul se servesc pe un strat de laptuca creattl.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise