Somon la gratar cu sos

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 1/2 lingurite paprika
  • 2 lingurite coriandru macinat
  • 3/4 lingurita sare
  • 4 fileuri de somon fara piele, fara oase (circa 170 g fiecare)
  • mango mare, curatat si taiat În bucati
  • de 1 cm (circa 1 1/2 cani) avocado, curatat si taiat cubulete
  • cana naut din conserva, scurs si spalat
  • 1/3 cana frunze de coriandru tocate
  • lingurita coaja rasa de lamâie
  • 2 linguri suc proaspat ge lamâie
  • 2 linguri ulei de masline
  • 6 cani laptuca Mesclun sau creata, rupta in bucati cât o înghititura

Mod de preparare

1. Într-un castron mare, se amesteca paprika, coriandrul si sarea. Se masoara 2 lingurite din amestec si se presara peste somon, frecându-I de acesta. Somonul se pune cu pielea În jos pe gratar.

2 .La amestecul de condimente ramas În castron se adauga mango, avocado, nautul, frunzele de coriandru, coaja de lamâie, sucul de lamâie si uleiul; se amesteca bine.

3 Se frige somonul la 15 cm de flacara, 5 minute ca sa iasa fript mediu. Somonul si sosul se servesc pe un strat de laptuca creattl.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise